DALF

Danske Arkæologistuderendes Landsforening (DALF) blev grundlagt i 1979. Foreningens formål er at beskytte de danske arkæologistuderendes rettigheder på udgravninger i Danmark. I den forbindelse har DALF en overenskomst med de danske museer. Derudover har DALF også en aftale med Dansk Magisterforening (DM). 


DALF fungerer som et underudvalg (KU, Kontakt Udvalget) i henholdsvis to kredsforeninger. En i Aarhus (Den Arkæologiske Studenterforening OTTAR) og en i København (Forhistorisk Fagråd). Det er i disse underudvalg, at DALF varetager arkæologistuderendes interesse og søger at beskytte disse, særligt når studerende får job på museer, mens de er under uddannelse. De to kredsforeninger holder derfor også kontakt gennem DALF, da dette øger opmærksomheden på at de gældende overenskomster bliver overholdt. 


I underkategorien med DALFs vedtægter kan der læses mere om, hvordan DALF fungerer som organisation på henholdsvis både Aarhus Universitet og Københavns Universitet. Under fanen Overenskomst kan det gældende cirkulære med de studerendes rettigheder ved arbejde på museerne hentes ved tvivle om DALFs virke.